Despre Botezul si Cina Domnului

LordsSupper Citeste atent ceea ce spune Sfinta Scriptura. Este bines a mergi la sursa sa vezi ce este scris in alb si negru in loc sa mergi la teologie unei traditiei.

Luke 22:19-20

19 Apoi a luat pîne; şi, după ce a mulţămit lui Dumnezeu, a frînt-o, şi le-a dat-o zicînd: ,,Acesta este trupul Meu, care se dă pentru voi; să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea.“

20 Tot astfel, dupăce au mîncat, a luat paharul, şi li l-a dat, zicînd: ,,Acest pahar este legămîntul cel nou, făcut în sîngele Meu, care se varsă pentru voi.“

S-a intimplat aceasta inainte de jertfirea Domnului Isus. Deci nu este nici un fel de putere in Cina Domnului sa-ti dea mantuirea (salvarea de pacat) pentru ca primim salvarea din cauza lucrului facut de Domnul Isus pe cruce. Cuvantul cheia in pasajul este “legamant”. Nu stiu daca ai studiat bine ce inseamna legamint dar nu ar fi rau sa studiezi bine subiectul “legamint” in toata Biblia. Orice legamint in Biblia are un semn. De exemplu, in cazul lui Noe, Dzeu a facut un legamint cu Noe si tot pamantul dupa ce s-a intimplat potopul. Semnul legamintului este un curcubeu. In cazul lui Avraam cand Dzeu a facut un legamint cu el (Avraam) semnul era sa fie toti barbati taiati in prejur. Mai sunt alte legaminte cu semnele lor dar ti-am adus cazurile cunoscute. In NT Dzeu face un nou legamint cu crestini si semnul legamintului cel nou este Cina Domnului. Vezi tu singura cu ochi tai ca contextul scrisului este legamint. Poti incerca sa negi ce este scris in alb si negru dar daca crezi Cuvantul asa cum este scris vei vedea ca Cina Domnului este doar un semn al legamintului. Nimeni nu a inventat nimic. Asa cum ti-am mai spus trebuie sa lasi Scriptura sa se interpreteze singura si nu dai intelesul unei teologiei.

baptism3 Botezul este un simbol al mortii, ingroparei si invierei Domnului Isus dar nu ne salveaza pentru ca este scris clar in Biblia ca suntem salvati prin credinta in faptul facut de Isus pe cruce si invierea lui. Citeste atent

Ephesians 2:8

Căci prin har aţi fost mîntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu.

Mai este un verset foarte important. Citeste atent si vei vedea ceea ce vrea Dzeu sa ne invete despre El.

1 Peter 3:21

Icoana aceasta închipuitoare vă mîntuieşte acum pe voi, şi anume botezul, care nu este o curăţire de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos,

Spune botezul mîntuieşte dar nu este botezul in apa pentru ca contextul spune ca nu o curăţire de întinăciunile trupeşti. Vezi ca este un altfel de botez. A te boteza inseamna a fi facut unul cu ceva. Suntem botezati in Isus, adica devenim unul cu El cand ne pocaim si suntem nascuti din nou. Citeste.

Romans 6:3-5

3 Nu ştiţi că toţi cîţi am fost botezaţi în Isus Hristos, am fost botezaţi în moartea Lui? 4 Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropaţi împreună cu El, pentruca, după cum Hristos a înviat din morţi, prin slava Tatălui, tot aşa şi noi să trăim o viaţă nouă. 5 ‘n adevăr, dacă ne-am făcut una cu El, printr’o moarte asemănătoare cu a Lui, vom fi una cu El şi printr’o înviere asemănătoare cu a Lui.

Nu vorbeste de botezul in apa aici, e clar din context. Mai este ceva. Isus spune la toti ucenici

Matthew 28:19

19 Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezîndu-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfîntului Duh.

Deci ucenici Domnului Isus sunt acei ce boteaza pe alti. Toti crestini sunt ucenici Domnului. Nu poti fi crestin fara a fi ucenic. Eu sunt poruncit sa fac ucenici si sa i- botez.

Mai este ceva. In NT numai oameni maturi sunt botezati doar dupa ce s-au pocait. Stiu ca spune casa cuiva au primit botez dar au primit bineinteles dupa ce s-au pocait.

Pana aici este deajuns dovada sa vedem ca ai nevoie sa studiezi Scriptura in context fara a urma teologie unei traditiei. Succese in studiile tale.

Advertisements

12 comments on “Despre Botezul si Cina Domnului

 1. Flacaule ,nu mai vb ca te faci de ras!

  Normal ca respecti coordonatele lui luther “Sola Fide”, mântuirea numai prin credinţă.

  Abureala ca omul se mântuieşte numai prin credinţă, fără fapte.

  Apoi,mântuirea este prin credintă si prin fapte.

  Aberatia lui luther “sola fide” nu are acoperire.

  Pentru mantuire, aceasta credinta nu-i suficienta, ci este necesara “credinta lucratoare prin iubire” (Gal. 5, 6).

  Sfantului Apostol Pavel, se adreseaza filipenilor: “… lucrati cu frica si cu cutremur la mantuirea voastra” (Filip. 2, 12),

  Mantuirea nu este un simplu dar de la Dumnezeu, nici numai un act sau o lucrare a omului, ci o actiune de durata care are un inceput, se dezvolta treptat si se realizeaza prin impreuna-lucrarea lui Dumnezeu si a omului.

  In orice stadiu al cresterii sale duhovnicesti s-ar afla, credinciosul trebuie sa-si aduca aminte de cuvintele Sfantului Apostol Pavel:
  ” Asa ca celui ce i se pare ca sta, sa ia aminte sa nu cada “(I Cor. 10, 12).

  _____________

  “Iată, vin curând şi plata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia, după cum este fapta lui. “(Apocalipsa 22,12)

  “Care va răsplăti fiecăruia după faptele lui”(Romani 2,6)

  “O dată a grăit Dumnezeu, aceste două lucruri am auzit: că puterea este a lui Dumnezeu şi a Ta, Doamne, este mila; că Tu vei răsplăti fiecăruia după faptele lui.(Psalmul61,11)

  “Căci Fiul Omului va să vină întru slava Tatălui Său, cu îngerii Săi; şi atunci va răsplăti fiecăruia după faptele sale.”(Matei 27,16 )

  “Pentru aceasta, puneţi şi din partea voastră toată sârguinţa şi adăugaţi la credinţa voastră: fapta bună, iar la fapta bună: cunoştinţa”(II Petru 1,5)

  _________

  Mantuirea numai prin credinta , este doar in mintea unui protestant….tributar ereziei lui Luther.

  “credinţa fără de fapte, moartă este.” ( Iacov cap2)

  • faptele bune vin in urma credintei, sfantul Iacov invata ca credinta fara fapte este zadarnica, te rog sa nu pui cuvintele in gura mea. apropro, sfantul Pavel invata ca suntem mantuiti prin credinta si faptele bune vin in urma, cei ce zic ca faptele bune aduc mantuire nu sunt de accord cu Sfintele Scripturi.

 2. Poi de unde sti ca dupa credinta vin fapte bune?

  “Ce folos, fraţii mei, dacă zice cineva că are credinţă, iar fapte nu are?

  Oare credinţa poate să-l mântuiască? ”

  “Dar va zice cineva: Tu ai credinţă, iar eu am fapte; arată-mi credinţa ta fără fapte şi eu îţi voi arăta, din faptele mele, credinţa mea”.

  “Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel şi credinţa fără de fapte, moartă este.” ( Iacov cap2)

  Poate să creadă cineva în Dumnezeu şi credinţa lui să nu-i aducă nici un folos.
  Şi dracii cred în Dumnezeu! Nu spune Apostolul Iacob (cap. 2,19)

  « că şi demonii cred şi se cutremură? »

  Dar la ce le foloseste diavolilor credinţa, dacă ei nu fac voia lui Dumnezeu?

 3. Eu cred, din propria mea experienta, ca credinta si faptele merg mana in mana!
  Deci as inclina putin de partea ortodoxiei sub acest aspect… teoretic.
  Si anume, intai trebuie sa intelegi ce vrea Dumnezeu si apoi sa aplici… pe masura ce aplici, intelegi mai bine ce si de ce… si asa ajungi sa aplici si mai eficient…
  In fond, credinta e chiar blasfemie… daca nu e insotita de iubire!!

  • Credinta adevarata produce faptele bune (asa ne invata Scriptura si nu prea conteaza ceea ce spun si ortodocsi si protestanti). Cedinta adevarata produce si dragoste adevarata fata de altii care va fi aratata prin fapte bune.

  • Sunt un crestin nascut din nou. Cand eram in copilarie mergeam la biserica metodista. M-am pocait cu ajutorul fratilor baptisti. Ma consider in primul rand un ucenic al Domnului Isus Cristos. Din cauza asta sunt crestin si slujesc in cadrul unei bisericii baptiste dar conlucrez si cu catolici si ortodocsi si pentacostali etc.

 4. dar conlucrez si cu catolici si ortodocsi si pentacostali etc.
  Si cu Studentii Bibliei??? Pur si simplu am gasit lincul acestei secte pe lincul tau si am ramas socat. In primul rand,ei fac promisiuni mincinoase.Au promis $100 celui care gaseste in Biblie cuvantul “iad”,dar sa dea premiul promis nu vor.Dar principalul e ca neaga dumnezeirea lui Hristos,neaga Sf.Treime si existenta raiului si a iadului.Si au o biblie scrisa de ei,care nu corespunde cu Biblia,care este “insuflata de Dumnezeu”(2Tim.3:16).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s