Tu eşti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu

Russian_Orthodox_Church_by_Steve_Jump2004 Cine are puterea de a ierta pacatele? Daca ar avea un om puterea aceasta de ce a murit Isus pe cruce? Nu este nevoie de jertfa Domnului Isus daca un om poate ierta pacatele. Avem un singur marele preot care este Isus care are puterea sa ne ierte pacatele. Hai sa privim la versetele repective in context.

Matthew 16:13-19

13 Isus a venit în părţile Cezareii lui Filip, şi a întrebat pe ucenicii Săi: ,,Cine zic oamenii că sînt Eu, Fiul omului?“ 14 Ei au răspuns: ,,Unii zic că eşti Ioan Botezătorul; alţii: Ilie; alţii: Ieremia, sau unul din prooroci.“ 15 ,,Dar voi“, le-a zis El, ,,cine ziceţi că sînt?“ 16 Simon Petru, drept răspuns, I-a zis: ,,Tu eşti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu!“ 17 Isus a luat din nou cuvîntul, şi i-a zis: ,,Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona; fiindcă nu carnea şi sîngele ţi-a descoperit lucrul acesta, ci Tatăl Meu care este în ceruri. 18 Şi Eu îţi spun: tu eşti Petru (Greceşte: Petros.), şi pe această piatră (Greceşte: petra.) voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui. 19 ‘ţi voi da cheile ‘mpărăţiei cerurilor, şi orice vei lega pe pămînt, va fi legat în ceruri, şi orice vei deslega pe pămînt, va fi deslegat în ceruri.“

In versetul 18 care este aceasta piatra pe care va zidi Domnul Isus Biserica lui? Este clar in context ca piatra este raspunsul lui Petru si nu “Petru” asa cum zic catolicii. Raspunsul lui Petru este “Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu” deci pe piatra aceasta adica afirmatie aceasta Biserica este zidita. Care sunt cheile ‘mpărăţiei cerurilor? Se vede in context ca este raspunsul lui Petru “Tu eşti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu”. Evanghelia sau vestea buna despre Domnul Isus va deschide Imparatia cerurilor. Daca Petru va vesti Evanghelia Imparatia cerurilor va fi deschis pentru cei ce vor crede. Asa a facut Petru in “Faptele Apostolilor” (citeste capitolul 2). Daca Evanghelia este proclamata oameni vor fi deslegati de pacatele lor. Dar daca Petru nu proclama Evanghelia oameni vor fi legati in pacatele lor. Dar este Evanghelia care desleaga pacatele si nu un om. Din cauza aceasta este foarte important sa studiam Biblia in context fara a urma o teologie unei traditiei.

Arata-mi in Biblia unde este scris “porunca de a ne marturisi altora pacatele noastre pentru a fi vindecati”. Este un loc in Iacov dar nu este scris cum ai scris tu. Citeste atent

James 5:16

Mărturisiţi-vă unii altora păcatele, şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.

Spune sa ne rugam unii pentru altii ca sa fim vindecati. Vezi tu cu ochi tai ca nu ai scris corect si trebuie sa citesti atent si in context. Si cand scrii “detalii apar in Traditia Bisericii istorice” imi spune ca urmezi o teologie unei traditiei in loc sa studiezi Scriptura asa cum este lasata noua.

In privinta de cartea Esterei, ti-am scris ce invatam pentru viata in cartea dar nu ai vrut sa vezi asta. Ai mers mai departe in greseliile tale. Si mai este ceva. Nu vrei sa accepti ultima porunca Domnului Isus si este foarte rau. Nu alegem ce vrem sa acceptam si ce vrem sa refuzam de la DOMNUL Isus. Domnul inseamna Imparat, sef suprem etc. Daca Isus este Domnul tau deci este seful tau si faci ceea ce porunceste El. Daca nu vrei sa asculti inseamna ca El nu este Domnul tau. Trebuie sa te pocaiesti sis a fii gata sa faci tot ce spune Isus in Cuvant si sa nu fii condusa de o teologie unei traditiei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s